Втори гаф има в записаното новогодишно приветствие на президента Росен Плевнелиев. След като монтажисти сложиха вместо български планини кадър от Колорадо, екипът е вкарал и кадър от борсата в Ню Йорк.
Става въпрос за пасажа, в който президента казва: "Светът е в криза вече пета година, но нашите доходи и просперитет зависят най-много от това, което произвеждаме".

Именно тук се появява и кадър от борсата, посочи пиар експертът Арман Бабикян. Гафът се намира на 47-ата секунда от обръщението.

Все още не е ясно кой е допуснал грешката с речта на президента - дали БНТ, където е монтирано обръщението, или екипът на държавния глава. Прессекретар на Плевнелиев е бившата финансова репортерка на държавната телевизия Мария Иванова.

Пред bTV Бабикян разкритикува президента, че словото му, илюстрирано с картинки, прозвучало като новинарски обзор на годината от журналист, вместо като от водач на нацията.

Според журналиста и пиар експерт Иван Гарелов обаче гафът на екипа на Плевнелиев е приемлив и няма обществено значение. По-голяма била грешката на администрацията, която подходила снобски, като подбрала фон от библиотека.

Въпросът, който трябва да се постави, е, какъв е смисълът държавният глава да произнася слово минути преди началото на новата година, когато всички са почерпени и никой не слуша. По-добре е това да стане в 20 часа, смята Гарелов.

Вече втори ден Плевнелиев е критикуван за появата на снимки от Колорадо в речта му, когато говори за българските красоти. Вместо администрацията на държавния глава, гафът замаза БНТ, откъдето вчера пуснаха съобщение, че заедно с пиарите на Плевнелиев са монтирали обръщението на президента. Оттам посочиха, че снимката е взета от сайта на Балкантурист, които пък я свалиха вчера, след като се разчу за гафа.

От пресслужбата на Плевнелиев още не са обелили и дума за неприятната случка, която разруши доброто впечатление от опита на държавния глава да разчупи стереотипите на предшествениците му.