От седмица е в ход новата „промоция“ за обединение на ДСБ на Радан Кънев и „Да(Й) България“ на бившия правосъден министър Христо Иванов – Пинокио.
Тежки дни предстоят за българския избирател. Пленилите сутрешните блокове на националните телевизии лидери на партийки, радващи се на подкрепа от под 1% от гласоподавателите, пак ще издевателстват с непрекъснатите си хленчове и мрънкания, как само те ще оправят държавата, как всички са корумпирани, а само те са морални стожери на обществото. Нищо, че народът не иска да вижда физиономиите им нито в народното събрание, нито в изпълнителната власт.

След звучния шамар на последните парламентарни избори, изхвърлил маргиналите на Иван Костов и Иво Прокопиев от българското политическо пространство, със сигурност ще бъдем свидетели на поредната многомесечна кампания на кръга „АРГО“, който ще се опита чрез активни мероприятия, режисирани скандали, фалшиви новини, манипулирани социологически проучвания и постоянни лъжи, да вдигне рейтинга на старите муцуни Кънев и Иванов, в отчаян опит да намерят нова електорална подкрепа и надявайки се на предсрочни избори, за да се докопат до властовия ресурс в държавата.
 

Алкохолът и цигарите повлякоха Радан Кънев

Само че хората са казали, че на каквото си постелеш, на такова ще легнеш. Скандалите с Христо Иванов започнаха още преди да бъде назначен за министър на правосъдието, защото се оказа, че човекът, захранван с милионни грантове от „Америка за България“ и „Отворено общество“, е бил лишен от правото да упражнява адвокатската професия, а преди това е наказван цели десет пъти (!) с порицание и парични глоби. Просто защото е решил, че с години няма да плаща членския си внос, демонстрирайки по този начин пълното си безхаберие и откровено презрение към факта, че всъщност е бил действащ адвокат.

Докато беше министър на правосъдието пък, Христо Иванов ще се запомни единствено с това, че гръмна скандала с фалшивите негови заповеди, подписани с различни подписи, а през пролетта на тази година стана ясно, че вече е образувано и наказателно производство. Според Иванов всички подписи под заповедите били негови, но според прокуратурата е установено, че заповедите на министъра не са подписани от самия него, а от друго, неустановено до момента лице, за което обстоятелство именно е образувано наказателното производство. Тоест Иванов безспорно лъже, а след като си излъгал веднъж, малко е вероятно да не го направиш пак.  

Радан Кънев пък стана печално известен с гей скандалът, който се завихри около негово селфи, на което показва интимните си части на любовник. Упоритото мълчание или коментирането с недомлъвки от страна на политика от ДСБ по тази тема, само потвърждават думите на хората, които застанаха с имената си зад разкритието – гей активистът Ицо Петрофф и пианистът Павлин Цветков. Но докато сексуалните наклонности на Кънев касаят само него, не така стои въпросът с пращането на вулгарни голи снимки от действащ адвокат.  Всъщност „моралът“ на Кънев най-ясно си пролича по време на интервю в сутрешния блок на Нова телевизия на 17 октомври 2016г., когато нарече действащия премиер на България „Бай Х..й“ и че упражнявал „мутренски рекет“, за която своя изцепка Радан Кънев стана „герой“ и в предаването „Господари на ефира“ по същата телевизия (вижте тук).

От последвалото няколко часа след това иронично „извинение“ от страна на Кънев във фейсбук, става ясно, че се извинявал само на зрителите на телевизията, но само на тях. Тоест за един лидер на политическа партия и за един адвокат, какъвто и към онзи момент е Радан Кънев, е напълно нормално публично да нарича министър-председателя по този идиотски начин. Но щом вероятно си способен да пращаш голи снимки на задника си по телефона, защо и това да не ти се струва нормално…

И това обаче не е всичко – оказа се, че Радан Кънев, подобно на Христо Иванов и историята с неговите подписи, удобно премълчава истината, когато става дума за негови протежета, облагодетелствали се от властта. В телевизионно интервю за БНТ Кънев публично излъга, че кумът му Васил Танков, който беше уреден на сладък граждански договор във военния завод "Терем" по времето, когато ДСБ беше във властта, не работел в неговата кантора. Само че разследване на БЛИЦ показа, че на лъжата краката са прекалено къси, а Кънев съвсем заприлича на своя другар Христо Иванов - Пинокио, останал в историята с поредицата от лъжи и доноси, които сътвори.  Най-елементарната справка в интернет доказа, че двамата – Кънев и Танков, се помещават на един адрес, на един и същи етаж и в един и същи апартамент, като ползват и една и съща фирмена поща, на общата си адвокатска кантора.

Сега Кънев и Иванов, двама, видно е, изключително „морални“ адвокати, вероятно пак с лъжи, компромати и с присъщата им безпардонна наглост, ще се заемат да ни „оправят“ и то в съглашателство с „протестърската“ адвокатска прослойка „ИКАР“. Че избирателят пак ще ги шамароса, това е ясно.
Време е обаче и те самите да бъдат най-после оправени по подобаващ начин от Висшия адвокатски съвет, защото не само срамят адвокатската професия, но и имат толкова общо с морала и етиката, колкото и менторите им Иван Костов и Иво Прокопиев, унищожили българския преход с бандитската си приватизация.

БЛИЦ ще предприеме действия за сезиране на Висшия адвокатски съвет за подвизите на двамата „адвокати“, защото за да си адвокат, трябва да притежаваш необходимите нравствени и професионални качества, да не уронваш на престижа и достойнството на адвокатурата и да не нарушаваш професионалната етика и морала.

Пише го в закона, който и двамата май не са прочели достатъчно добре.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!