Ако някой може да ни събори от власт, това може да сме самите ние. Валери Симеонов е длъжен пред избирателите си да обясни какви са му плановете и намеренията в коалицията оттук-нататък. Всеки е в правото си да напусне, но това трябва да се заяви ясно и с конкретните аргументи. Това каза председателят на ПГ на "Обединени патриоти" и лидер на "Атака" Волен Сидеров в кулоарите на парламента.

,,Аз създадох тази тройна коалиция и заради мен Симеонов е на този пост и затова трябва да се съобразява с това. Иначе нямаше да говори по студиата като вицепремиер'', посочи още лидерът.

Волен Сидеров сподели, че Симеонов е разкрил пред него, че няма намерение да се явяват заедно в този формат на предстоящите избори за Европарламент. ,,В такъв случай кой разрушава коалицията?'', попита реторично той.

,,Държа да подчертая, че нито "Атака", нито ВМРО са лобистки партии'', посочи още Сидеров и поиска от Валери Симеонов да извади договорите за концесиите, за да се види кои са добри и да се поправят лошите.

"Защо не атакува златната концесия на "Дънди прешънс" като вицепремиер. Защо атакува българския бизнес? Тази война не е полезна за България. Ако воюваш срещу българския бизнес, отваряш поле на чуждия бизнес и го съветвам да не се прави на съдия, на следовател, на шериф или на някакъв от този вид силов играч"", каза още Сидеров.

Според лидера на "Атака" чужденците се сдобиват с огромна печалба на гърба на българите и нашите природни залежи, а парите изтичат от страната ни.