„В Иран бяхме посрещнати от първия вицепрезидент на страната, при положение че нашата делегация бе водена от министър, а не от премиер. Това бе жест и знак от иранска страна. При разговорите с иранския министър на финансите, икономическия министър, петролния, както и с шефа на търговско-промишлената камара основният акцент бе увеличаването на оборота между България и Иран.“ Така коментира посещението си в Иран лидерът на АТАКА и председател на коалиция „Обединени патриоти“ Волен Сидеров в предаването „Неделник“ по ТВ АЛФА. 

Ден след завръщането ми от Иран бе и срещата на върха в София. На нея за първи път се чуха думи на разграничение на политиката на ЕС от тази на Вашингтон, посочи националистът от ефира на „Алфа“, като коментира изказвания на председателя на Европейския съвет Доналд Туск за действията на Тръмп и Щатите.

Той продължи с това, че САЩ нямат никакво логическо обяснение, за да напуснат ядреното споразумение, и определи това като чиста провокация, отправена към Иран. „Самото ядрено споразумение означава, че иранската страна се съгласява да бъде под контрол и наблюдение от Великите сили и с това напускане Щатите отказват да проверяват Иран. В същото време обаче я сочат като държава, която е способна да направи ядрено оръжие.“ 

Лидерът на АТАКА допълни, че при този бунт срещу Вашингтон България има изключителен шанс да извлече дивиденти: „При бъдещото посещение на иранския икономически министър в България е важно да бъдем активни и имаме шанс сериозно да раздвижим икономиката си и така да бъде вдигнат и стандартът на живот на българите.“ Според Сидеров имаме шанс да възобновим и направим големи икономически връзки с Иран, от които страната ни да бъде печеливша.