„Евролибералът Ханс Ван Баален е човек, участвал във фашисткия преврат в Украйна, по време на който бяха убивани и горени живи хора. Това бе сторено от тези, които именно Ван Баален поддържаше. Поради тази причина аз мога да го нарека фашист. Той е един откровен и обикновен фашист, а не либерал.“ Това заяви категорично лидерът на АТАКА Волен Сидеров в предаването „Неделник“ по ТВ АЛФА във връзка със заканите на председателя на либералите и демократите в ЕП към партията на националистите и откритото бъркане във вътрешната политика на страната ни.

Припомняме, че в петък Ханс Ван Баален бе гост на ДПС и заедно с Мустафа Карадайъ дадоха пресконференция, на която чужденецът започна да се меси в българската политика и тази на партия Атака. Той дори си позволи да каже, че премиерът Бойко Борисов трябва да отстрани атакистите от коалицията заради посещението им в Крим. Крайно неуместното заповедническо поведение на Баален не остана скрито за репортер на ТВ АЛФА, който го попита защо се меси в българската политика, след което Баален започна да крещи и да ръкомаха с пръст.

„Този човек има наглостта да идва тук и да се произнася коя партия трябва и не трябва да участва в управлението на България.“ Според националиста такава персона трябва да бъде изгонена от страната ни и да не бъде допускана отново. Сидеров допълни, че сегашните управляващи не могат да действат по този начин поради факта, че нямат нужния кураж. „Аз не знам докога ще продължава това гостоприемство от българска страна“ попита риторично председателят групата на патриотите. По думите му този, който приема Баален и се чувства като негов домакин значи одобрява фашистките му виждания. Ако от ДПС смятат този човек за шеф, значи и те споделят тези виждания", завърши по темата в ефира на ТВ „Алфа“ Волен Сидеров.