До 6 май ще бъде възстановено Военновъздушното училище в Долна Митрополия. Това каза министър-председателят Бойко Борисов при посещение във факултет „Авиационен“ на Националния военен университет „Васил Левски“ в гр. Долна Митрополия.

„Още далечната 2002 г. се обединяват военните училища, броят им намалява. Бил съм няколко пъти във Военноморското училище във Варна – там има страхотни хора, преподаватели, курсанти, зали, технологии и е на печалба, защото обучава много гърци“, заяви Борисов. Той посочи, че тази година ще се дадат милиарди за военновъздушните сили. „Няма логика да се дадат толкова пари за самолети, ако пилотите и хората не са подготвени за тях.

Това е много сложна професия, всяка грешка се наказва фатално. А и един хеликоптер е 50 млн. лв., а един самолет - 100 млн. лв.“, подчерта Борисов и посочи, че човешкият живот винаги се поставя на първо място. Министър-председателят посочи, че до 25 април Министерски съвет трябва да излезе с решение за възстановяване на Военновъздушното училище в Долна Митрополия и решението да бъде гласувано веднага в парламента.

„И до 6 май да можем да кажем, че сме възстановили Военновъздушното училище. А този месец ще направим няколко копки на АМ „Хемус“, за да може да си пътувате спокойно“, каза още Борисов.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!