Външният министър Екатерина Захариева нагази в опасни води и преди още да са изяснени всички обстоятелства около убийството на двойния британски и руски шпионин, побърза да засвидетелства подкрепа на Великобритания в скандала й с Русия.

Захариева подкрепи британската позиция по въпроса за отравянето на двойния агент Сергей Скрипал и дъщеря му. В Twitter Захариева написа на английски, че подкрепяме Лондон в решението му да отзове 23 руски дипломати.

"България стои до своя съюзник Обединеното кралство. Използването на отровни химикали е незаконно и трябва да бъде осъдено по най-твърдия възможен начин", написа Захариева и адресира туита до външния министър на Обединеното кралство Борис Джонсън.

"Bulgaria stays with its ally #UK. The use of any toxic chemicals is unlawful and should be condemned in the strongest possible way. @BorisJohnson", са точните думи на Захариева.


Официална позиция към момента държавата ни не е изразила, уточнява Канал 3.

А скандалът се разрасна, след като вчера Кремъл отговори на Тереза Мей, че това са спекулации, които само ще изострят сериозно двустранните отношения на Русия и Великобритания. Руснаците са обвинявани, че те са отровителите на двойния агент и дъщеря му.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!