От днес ПП "ВМРО – Българско национално движение“ е вече част от най-голямото политическо семейство на консерваторите. Това стана на днешния форум на Алианса на европейските консерватори и реформисти (АКРЕ) в италианската столица Рим.

Членството на ВМРО в политическия алианс на консервативните и патриотични сили е без съмнение изключително международно признание за дейността на Организацията, а и в частност на евродепутата Ангел Джамбазки, който вече пет години е част от групата на Европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент, се казва в изявление на пресслужбата на ВМРО. 

Според организацията моментът за членството дошъл след като партията на Реджеп Ердоган напусна Алианса. "Този момент е правилният и по друга причина: членството на ВМРО в АКРЕ идва в навечерието на най-важните европейски избори досега", отбелязва се в съобщението на пресслужбата.

"Избори, които ще променят Европейския съюз. Разпределението на силите в бъдещия ЕП ще бъде съвсем различно от досегашното, а очакванията са консервативните и патриотични сили да получат още по-голямо представителство"