Действията на „Воля“ са евтин цирк. Това каза пред журналисти заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов. Във връзка с изказване на Пламен Христов от „Воля“, че Красимир Каракачанов внезапно се е разболял и затова се отлага въпросът на Веселин Марешки към него в днешния парламентарен контрол, Веселинов уточни, че Каракачанов цяла седмица кара грип на крак, който вчера го е съборил.

„Това е причината, няма нищо извънредно. Той няма от какво да се плаши, няма никаква пикантерия и във въпроса, който му е зададен, че да се бои“, обясни той. Веселинов коментира и действията на „Воля“, които вчера съобщиха, че напускат парламента, а днес се регистрираха в зала.

„Това е евтин цирк. Един политик трябва да е сериозен, да си има сериозните тези и да си ги отстоява. А ние от тях тези не виждаме, виждаме само циркаджийски номера“, каза още той. Попитан дали е благодарен на „Воля“ за това, че са се регистрирали днес и затова се е събрал кворум, Веселинов посочи, че всеки един депутат в парламента е избран, за да работи. „И мисля, че най-естествено поведение на всеки един депутат е да работи, неестественото е другото“, каза още той, цитиран от Фокус.

„Това, че някой е почнал да не ходи на работа и това поставя другите в неудобно положение и трябва те да „теглят каиша“, грубо казано, не означава, че трябва да фетишизираме ходенето на работа извънредно“, заяви Веселинов. По думите му ГЕРБ и „Обединени патриоти“ могат да осигуряват кворум в парламента при пълна мобилизация. „Въпросът е не защо „Воля“ идва на работа, а защо другите парламентарни групи не идват и не се регистрират“, каза Веселинов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!