Военните хеликоптери ще бъдат ремонтирани и ще влязат в нужда на "Бърза помощ" и МВР и пожарната при справяне с бедствия. Това стана ясно днес на Министерския съвет, съобщава "Флагман".

Премиерът Бойко Борисов се обърна към военния министър Красимир Каракачанов, вътрешния Валентин Радев и здравния Кирил Ананиев, поръчвайки им да изготвят план за старите хеликоптери. „Правихме преглед на хеликоптерите, имаме маса хеликоптери. Има изцяло за Бърза помощ, за горски пожари. Ще ги карат военните – хем ще тренират, хем ще трупат летателни часове, хем ще вършат работа да спасяват човешки животи“, каза Бойко Борисов.

Министър Красимир Каракачанов му отговори, че вчера е направена междуведомствена работна група между трите министерства – Министерство на здравеопазването, МВР  и неговото.

Предстои първо да се направи една финансова сметка за хеликоптерите, които не се ползват, за да се види колко ще струва ремонтът им и след това да се осигурят машини за здравеопазването, както и на МВР по отношение на пожарите и други бедствия.

„Имаме техниката – няма нужда да се купува нова техника, те са здрави, не са обслужвани“, категоричен беше премиерът Бойко Борисов.

Припомняме, че миналата година Борисов изпрати хеликоптер, който да вземе точно болно дете с варицела от Бургас и да го закара в "Пирогов", тъй като 5-годишният Алекс беше получил инфекция и усложнения, вследствие на болестта.