"Няма протест в защита на Пирин, защото протестиращите всички са активни партийни членове на партии, които на последните избори взеха по 2-3% и останаха извън парламента. Не съм виждал тези хора на Пирин". Това каза в сутрешния блок на "България он еър" икономистът Владимир Каролев.

"Ако протестиращите си направят труда да прочетат плана за Пирин, ще видят, че въобще няма да има сечене на вековните гори и много други неща. Само че те не гледат, тъй като болшинството от тях са политици", заяви Каролев.

"Чуждестранни организации, свързани с околната среда, по този начин се хранят – плащат на зелените организации да прокарват техните тези – да има туризъм в други държави, а да няма в България", подчерта икономистът.

По думите на журналиста Иван Бакалов Каролев неоснователно изключва възможността от чисто сърце някой да защитава природата и политизира протеста. "А хора излизат на улицата от чисто сърце и защитават природата. Хората виждат един нов Слънчев бряг в планината – бетонна джунгла с десетки хиляди легла. В Пирин не е въпросът за втори лифт, въпросът е, че е нерешим проблема на Банско – има 20 000 легла и дори и четири лифта да построят, няма как да качат туристите до пистите. Това е абсурд и далавера, която има за цел да се продават имоти на чужденци", заяви Бакалов.

"В България има много други планини, където може да се развива ски туризъм – защо трябва да е там", попита журналистът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!