Андрей Ковачев от ГЕРБ/ЕНП стана "Евродепутат на годината". На престижна церемония късно снощи в Брюксел той беше отличен за приноса си в  работата на Европейския парламент. На награждаването, което се състоя в сърцето на белгийската столица Брюксел - концертната зала "Нобел", бяха отличени и  други двама български евродепутати.

Наградата "Евродепутат на годината" беше връчена на Андрей Ковачев за  неговите лични постижения и приноса му за работата на Европейския парламент. Минути след церемонията той заяви, че тази награда не е признание само за неговата работа, но и признание за цяла България, съобщава Канал 3.

Андрей Ковачев поздрави и колегите си Илхан Кючюк от  Алианса на либералите и демократите в Европа (в категорията "Култура и медии"), и Петър Курумбашев от Прогресивния алианс на социалистите и демократите (категория "Транспорт"). 

Бяха раздадени награди в общо 19 категории. Водеща на бляскавата церемония в концертната зала "Нобел" беше гръцката депутатка Ева Кайли, която също получи награда в категорията "Нови технологии".