Корабът сами си го клатим. Демокрацията не е хаос, а строга организация от закони, които защитават едно общество. Научихме се за всичко да викаме "Оставка". Това каза бившият министър на културата Вежди Рашидов в ефира на bTV.

„Всички се знаем, а пък се правим, че не се познаваме. Вместо положението да става по-лошо, то става безнадеждно. Не е необходимо да се истеризира положението. По-скоро нека се види с какво можем да бъдем полезни на хората“, каза той.

„Пак ще повторя едно нещо: И тримата министри, които подадоха оставки, са достойни, добри професионалисти и качествени хора. В крайна сметка премиерът е този, който има свещеното право да си направи отбора, с който той иска да работи. Както аз като министър си правих екипа, с който да нося отговорности и да работя. Така е решил премиерът и така е направил", коментира Рашидов.

„В България като вдигнат малко цената на бензина не си оставят колата. Както казваха едно време - с поршета на стачки. Откакто съм се родил винаги есента се говори за тежка зима.

„Отдавна в България няма опозиция. Една визия трябва да я има на хартия, за да се знае какво предлагат. А те правят снимки наляво и надясно и като кихне някой веднага да се вика оставка. Не може отвънка да следят страданията на хората, а после да ходиш да си правиш снимки. Не може като умрат едни хора, да отидеш да си правиш снимки. Това ли ти е политическата платформа?! 1500 коли са минали, една катастрофа, едно камъче - и оставка. Да, станала е катастрофа, трябва да се анализира, властите да решат каква е причината. "Фукушима" като избухна, оставка ли се поиска или хората се обединиха как да решат пролблемите си. Ние непрекъснато се заливаме с политическа помия. БСП не са опозиция, те се държат лошо. ДПС са по-разумни и владеят повече политическата ситуация. Те са умерена опозиция. Ахмед Доган си работи и то добре. Той е действащ политик от Сараите. Той е адмирал“, заяви Рашидов

„ГЕРБ в момента няма алтернатива и за щастие парламентарната група е монолитна“, каза още той.