Иво Христов е пътник. Самите хора му искат оставката. Това мнение изрази в студиото на „Здравей, България“ по Нова телевизия лидерът на „Воля“ Веселин Марешки.

По думите му не Димитър Главчев трябваше да се откаже от поста си, а именно Иво Христов е този, който трябва да излезе от парламента.

„Това е един повод, за който не си струваше да се подава оставка заради него“, заяви Марешки. Според него изказването на депутата от БСП проф. Иво Христов, който нарече 80% от населението на България дебили, трябва да бъде отстранен от НС.

„Този скандал никога няма да замре. Писали са ми професори, доценти и казват, че това е най-големият позор“, заяви лидерът на „Воля“. Според него Цвета Караянчева чисто процедурно ще се справи доста добре в ролята си на нов председател на НС.

По повод политическата обстановка в страната Марешки смята, че неговата партия е алтернативата на всички управления. „Към днешна дата ние сме единствената алтернатива на всички хора, които са управлявали България“, заяви той. Относно твърденията за разпъване на чадър над политика Марешки уточни, че се е обърнал към прокуратурата.