Ще подкрепим БСП за вота на недоверие. Ние дори имаме подготвени няколко вотове на недоверие. Това коментира Велислава Кръстева от ДПС по повод вота на недоверие и преформатирането на властта в предаването по БНТ "Още от деня".

Чуха ли вчера управляващите внимателно думите на Таяни, дали чуха и цитата на европредседателя от Цветан Тодоров за цивилизованото и моралното поведение. Не разбраха ли този знак? Никой няма съмнение за това, че Таяни е подготвили много внимателно обръщението си, каза още тя. В световната политика е неприемлив грубият език или пряката намеса в политиката, но има една европейска държава, в която националистите са на власт.

Тази формула е ценностно несъвместима с политиката на Европа. Чувате ли някъде някой да допусне преговори с националисти. ГЕРБ нямат подкрепа за тази форма на правителството, допълни Кръстева. В парламентаризма оръжието на словото е най-силно. Политическият дебат изключва грубия и ненавистен език към етноси и групи, както и определения и квалификации. А Павел Шопов направи това. Ние ще питаме това, което Шопов изрече, дали представлява позицията на българското правителство. Ако е така имаме сериозен проблем с демокрацията. Имаме ясна тема, и тя е за отстояване на демокрацията.

Имаме политика да не допускаме националистите във власт, но бяхме пренебрегнати. ГЕРБ с политиката си застрашават демокрацията. За алтернативата на това управление, ще се решава когато се демонтират националистите, разкри още депутатката от ДПС.