Правителството ще обсъди отпускането на персонални пенсии по Кодекса за социално осигуряване. Това предвижда втората точка от дневния ред на министрите за днешното правителствено заседание.
Предложението е внесено от министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. На вниманието на кабинета ще бъде поставен и проект на решение за одобряване на допълнителен сертификат за принос към Споразумението за учредяване на спешен доверителен фонд на ЕС за стабилност и справяне с незаконната миграция и разселените лица в Африка.

Кабинетът ще обсъди и промени в Рамката на национален механизъм за изпълнение на ангажиментите на страната по презаселване. Точката е внесена от вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. Министерският съвет ще обсъди и приемането на Наредба за управление на строителните отпадъци и за влагане на рециклирани строителни материали.

Предложението е внесено от министърът на околната среда и водите Нено Димов. Министрите ще разгледат и промени в тарифата за таксите, които се събират от Агенция „Митници“.