Появата ми по заведенията не е средство за повишаване на адреналина в почивните дни, а защото има наложени рецидивисти, спрямо които институциите не могат да приложат крайна мярка и да постигнат ефект. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов, коментирайки войната, която лично той започна срещу шумните заведения в Слънчев бряг.  
„Десетилетия институциите не са получавали необходимата подкрепа. С появата си на проверките исках да докажа, че когато държавата и общината са на една позиция, няма как нарушителите да се противопоставят на проверяващите органи”, каза Симеонов пред Нова телевизия.

Едва ли премиерът ще помогне на протестиращите в курорта. Няма как нито Борисов да спре Симеонов, нито Симеонов да спре Борисов, когато си вършат работата, спазвайки законите. Симеонов нито дърпа шалтери, нито е виждал диджея, който разправя, че съм го тероризирал”, добави той по повод вчерашния протест на служители в Слънчев бряг.

Този бар „Оксижен” на Божо Кравата... 3 пъти им прибирахме уредбите, снощи пак трябваше да им ги приберем, и те продължават да работят и да тероризират хората”, заяви вицепремиерът.

„Във всеки един град има един самозван собственик, който не спазва закона. 4 заведения на Южния плаж на Слънчев бряг тероризират целия залив. Те са от групата на недосегаемите и смятат, че всичко им е позволено”, каза още Симеонов.

„Следващия сезон нещата ще са коренно различни”, обеща Валери Симеонов.