Тих бунт зрее в туристическия бранш срещу скандалния вицепремиер Валери Симеонов по повод абсурдните му проверки за нощната тишина в морските курорти.
Стана ли тихо по българското крайбрежие, след акциите по морето, след промените в правилата, които трябва да гарантират спокойната почивка на туристите, без издевателства над слуха им, а в същото време да опазят и правото на хората, на които не им се спи нощем, да се забавляват.

Новият закон за шума забранява озвучаване на открито и в обекти близо до жилищни сгради. Между 23 часа вечерта и 8.00 сутринта. Забрана, която се нарушава. Сигнал довежда властите на проверка. И музиката спира.
През светлата част от деня контролът е в ръцете на РЗИ, а през нощта на полицията.Докато проверят една дискотека, музиката във всички останали контролирано спира. А най-разочаровани са клиентите. Докато музика няма, те – пеят. Купонът приключва около 1 часа вечерта. И настава тишина.Всички собственици и управителите се страхуват да говорят открито. Но се оплакват от постоянните проверки. Казват, че търпят загуби. Въпреки това не искат да ги снимаме. Някои дискотеки са шумово изолирани и спазват закона, при други – стопаните им ходят по ръба на правилата.

Новите глоби за провинените са още по-солени: От 500 до 1000 лева при първо, а при второ нарушение от 2000 до 6000 за физически лица. И при фирмите – между 5000 и 10 000 при първо провинение, а при повторно – до 20 000 лева.