Вицепремиерът Валери Симеонов отвърна на удара на недоволните клиенти на Какао Бийч, които по време на проверките му в клуба го посрещнаха със скандирания за оставка. Симеонов денонощно получавал оплаквания на горещия си телефон от хотелиери, ресторантьори и туристи за шума в дискотеката. Вицепремиерът даде извънреден брифинг в Бургас след поредната среща на Областния координационен съвет по туризъм, чиято задача е да бори алкохолния туризъм по морето и нетърпимата за почиващите силна музика по курортите. 
"Шумът започва от 24 часа и спира в 8 сутринта, не можем да спим, направете нещо", умоляват засегнати граждани, ресторантьори и хотелиери. Явно е недоволството на гражданите, които се обаждат на горещия телефон. Това опорочава туризма и лишава туристите от пълноценна почивка. Имаме сериозни резултати от проверките снощи. Нямаме нито обаждане за силна музика от Какао Бийч", каза Симеонов, цитиран от "Флагман". 

Симеонов разясни, че дискотеките със силна музика уронват авторитета на туризма в България, а едва 10 % от туристите в Слънчев бряг са младежи, дошли там да се забавляват и е напълно неприемливо останалите 90 % да са облъчвани с брутален шум всяка вечер, изтъкна той.

Проверките и акциите, на които българската общественост стана свидетел в последните дни, са само малка част от това, което предстои, заяви Симеонов и допълни, че е изграден цялостен план за борбата с некоректните собственици. Той повтори думите си за това, че е обявил война на шума по Черноморието, а не води битки.

„Пределно ясно е, че не е работа на един вицепремиер да оглавява акции по конфискуване на техника в дискотеки. Това, което стана обаче, е, че предходните проверки не постигаха желания успех. Именно затова аз се наех с тази задача лично, за да можем да дадем един пример, който да бъде следван. Когато искаш нещо да стане, трябва да го направиш сам. Ние създадохме едно ноу-хау, за което доказахме, че е ефективно. Досега сме конфискували 3 комплекта озвучителна техника от „Бедрум”, тази вечер най-вероятно ще конфискуваме и четвърти. Но факт е, че след стотиците обаждания на телефон 112 и на моята гореща линия, след акцията снощи, такива вече няма. Това говори добре за успеха ни в момента и за в бъдеще”, категоричен бе Валери Симеонов. Той заяви твърдо, че щом има закони за шума на обществени места, те трябва да се спазват от всички и не е редно някои да ги потъпкват.

Акция "тишина" на Валери Симеонов ще продължи в Созопол, където също имало оплакване от силна музика. Вицепремиерът твърди, че тези заведения били под закрилата на кмета на общината Панайот Рейзи.

Вицепремиерът бе категоричен, че в идните седмици усилията ще се насочат и в тази посока, но според него ноу-хауто, което вече е наложено, ще продължи да се развива и да работи още по-успешно.

„Имайте търпение, знаем какво правим. Проблемът ще бъде изцяло изкоренен и в момента виждате само първоначалните ни успехи. Предстои още много”, допълни Симеонов.