Задържаната Анелия Велева е избрана от членовете на структурата ни в Костинбрад. В НФСБ има над 1000 членове из цялата страна – няма как да знаем дали някои от тях няма да извърши престъпление. Не се оправдавам, но нека да не се правят внушения, че за това трябва да поеме отговорност ръководството на партията ни. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов в предаването „Още от деня“ по БНТ по повод ареста на Велева, за която само преди минути стана ясно, че е пусната на свобода, защото няма доказателства, че е участвала в бандата, прекарвала бежанци.

„Анелия обаче ще бъде изключена от партията, ако се докаже вината й. няма съмнение в това“, отсече още вицепремиерът.

„Този път държавата и общината си подадоха ръка и успяха да овладеят процесите на масово недоволство. Те бяха опасни, защото можеха да се превърнат в етническа война, както стана в Катуница“, така Симеонов коментира случващото се в Асеновград след масовите протести и обяви, че в града са бутнати редица незаконни цигански гета, спряно е къпането в неохраняемите водоеми и са изпратени повече въоръжени полицаи в ромския квартал „Лозница“.

„Ромите у нас са българи. Колкото и да се иска на голяма част от обществото ни да ги изселим извън България – това няма как да се случи. Част от ромските малцинства плащат данъците си, образоват се и понякога след едно поколение вече са неразличими българи“, уточни вицепремиерът, който все пак подчерта, че имено в гетата се ражда престъпността и там трябва по-твърдо отношение от страна на държавата.
 
„ГЕРБ, ОП и НФСБ никога не сме посягали към тези „примамливи ромски гласове“ по време на избори. Факт е обаче, че 27 години те винаги са използвани от различни партии“, отговори Симеонов на въпрос вярно ли е, че ромските проблеми не се решават, тъй като са угодни на политиците по време на избори.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!