Политическият съвет на коалицията Обединени патриоти ще обсъди казуса с фирмата на семейството на заместник-социалната министърка Султанка Петрова, стана ясно от думите на лидера на НФСБ Валери Симеонов. "Докато не се запозная с детайли, перфектно, с всички обстоятелства, как така мъжът е станал охранител, не мога да взема отношение", каза той.
 
"Докато не се запозная, недейте да очаквате от мен да бъда обвинител. Никога няма да го направя без основание", добави Симеонов. Той препоръча въпросите на медиите да се отнесат към лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, тъй като Петрова е от неговата партия, съобщава Канал 3.
 
"Пак ме бъркате с г-н Каракачанов. Първо, нито съм му на ръста, второ - нито съм му на килограмите. Султанка е от ВМРО", отсече Валери Симеонов.
 
Преди часове стана ясно, че загиналият в шахта охранител на реконструкцията на сградата на парламента на бул. "Дондуков", бившия партиен дом, работи в охранителна фирма на нейния зет, в която управител е мъжът на Султанка Петрова. Договорът е сключен на 21 април 2017 г., когато тя още не е била член на кабинета Борисов 3.
 
По-рано днес БСП призова лидерите на ВМРО, НФСБ и "Атака" да оттеглят Петрова от правителството заради конфликт на интереси, лъснали след трагичния случай със смъртта на охранителя.