Споразумението, подписано между ОП и ГЕРБ, се спазва. Проблем възниква при съпътстващите политики. Това каза депутатът от ГЕРБ Валентин Николов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Натъжава ме, че мненията и споровете се решават през медиите. Това показва, че няма диалог или има прекалено силни емоции. Това обаче са преодолими пречки“, увери той. „Никога личните нападки не са добри в политиката“, категоричен бе Николов. Той призна, че в момента машината на коалицията е в много екстремна ситуация. „Когато мине председателството ще може да се разбере дали има проблеми в коалицията“. Валентин Николов каза, че който и да купи ЧЕЗ ще има проверка на ДАНС на капиталите и дружеството. По повод недоволството на бизнеса от цената на тока и заплахите за протести, Николов заяви:

„В последните години бизнесът успя в стремежа си да се продава ток на свободния пазар. Световната банка предупреди, че не трябва да се бърза с либерализацията на пазара, защото може да се стигне до сътресения. Картел няма как да стане между трите държавни дружества, но е възможно изтичането на информация. Смятам, че когато има повече участници на пазара картелът е доста труден. Когато има борсова спекулация не сме в състояние тя да се проследи и предотврати. Затова сега работим законодателно в тази посока“, каза още Николов.