Депутатите от БСП заклеймиха свои и чужди в позиция на групата, насочена срещу ГЕРБ и Красимир Янков. "БСП за България" излезе с декларация в защита на соцлидерката. 

Позицията очевидно визира апела на депутата от БСП Красимир Янков в тв интервю вчера, в което той намекна за оставка на Нинова и всеки, набъркан в порочната приватизация у нас през годините, да отстъпи назад.

"ПГ на "БСП за България" твърдо стои зад председателя си. Всяко мнение, изразено пред медиите, но не и пред групата, постига само едно - руши авторитета и пречи на групата да заяви ясно своята опозиционност и алтернатива. Разграничаваме се от подобно поведение. То не изразява нито политиките ни, нито разбирането ни за политика", се посочва в декларацията.

В нея е отредено място и на атаките на ГЕРБ.

"ПГ на "БСП за България" остро осъжда опитите председателят на групата да бъде оклеветен чрез непрекъснатото внушаване на манипулирана информация. За нас не е изненада, че политическият ни опонент се опитва да отвлече вниманието от наболелите проблеми днес и да дискредитира най-голямата опозиционна парламентарна група. Това е техен стил на поведение", заявяват още соцдепутатите.