„Никога не разглеждаме политиката като трупане на точки. Просто изпълзяваме ангажиментите си“, това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в „Още от деня“ по БНТ.

От вчерашното посещението на Антонио Таяни бе изключително важна оценката, която той даде на България. Страната ни днес е стабилна. Аз винаги съм разглеждал политиката като комплексен подход“, каза още Цветанов.

Водещата на предаването го попита заслужаваше ли си заради БСП и Таяни Главчев да напусне шефското място на НС. Цветанов заяви: „БСП винаги се стреми да създава някаква ескалация. Опозицията отигра тази възможност чисто политически, но това не е добре за политиката като цяло. Явно това ще си е тяхната система – нагнетяване на напрежение във връзка с европредседателството на България“.
 
По повод оставката на Главчев и силните политически моменти от миналия петък в НС той каза: „Борисов не дойде в парламента, за да накара Главчев да си подаде оставката. Това бе лично негово решение. Той поясним че не иска да бъде препъни камък“.

„Аз работя прекрасно с Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов, защото всички сме убедени, че тази коалиция и това управление е най-доброто за страната. Коалицията е стабилна дори на моменти да има леко напрежение“, подчерта вторият в ГЕРБ.

„Всяка политическа сила, която не участва в управлението изпитва определена завист“, отсече Цветанов.

Попитан за тримата арестувани българи в Одрин, той каза, че не може да даде никаква допълнителна информация от тази, която от МВнР са казали.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!