Няма нито едно отстъпление на министрите ни, правителството изпълнява своите ангажименти. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в парламента по време на обсъждането на оставките и кандидатурите за нови министри.
 

„Имаше изказване, че ние не сме се изказвали по вота на недоверие. Има обаче разлика, когато правителството внася такъв и когато някой друго го иска. Относно това, което беше казано днес, че нямаме визия за управлението на страната – искам да припомня на всички народни представители, че на избори всяка партия предлага управленска програма и приоритети. ГЕРБ получи най-висок резултат и заедно с „Обединени патриоти“ направихме коалиционно споразумение“, каза още Цветанов и посочи, че общата програма се изпълнява.
 
„Няма нито едно отстъпление на министрите ни и на декларираните приоритети, които сме направени в пленарна зала. Правителството изпълнява своите ангажименти. Ние не правим десант, ние винаги сме били с хората и сме били в диалог с тях. Това, което имаме като анализ на срещите, които БСП прави, за да представи визията си за България, мога да кажа, че това от самото начало е обречено на неуспех. Защото показвате, че депутатите, които в момента са избрани, не струват нищо. И вие изпращате съвсем нови депутати сред хората. А може би сте си направили една карта, с която искате да направите туристическа обиколка“, коментира Цветанов.

Той упрекна депутатите от БСП, че не стъпват в регионите си и не познават проблемите им. За пример той даде Банско, където социалистите обещавали развиването на целогодишен туризъм, а местните жители изтъкнали, че такъв вече има.
 
В края на изключително бурното и емоционално изказване Цветанов поздрави гостите в парламента от Бундестага и им благодари, че са наблюдавали дебатите. Депутатите от ГЕРБ ги аплодираха и станаха да ги поздравят. Цветанов захапа социалистите, че не са станали и така са изразили своето неуважение към гостите. Засрамени, няколко души от БСП все пак станаха.