В рамките на месец – два трябва да се върви към избори на постоянно областно и общинско ръководства в Добрич, за да може да се очертае истинският попътен вятър, който трябва да ни доведе до добри резултати през 2019 година. Това каза в Добрич председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов.
Той се срещна с общинските структури на ГЕРБ от областта. В срещата участваха народните представители Даниела Димитрова и Пламен Манушев, който е и временен областен координатор на ГЕРБ-Добрич. Цветанов отчете, че Добрич е единствената област, където ГЕРБ отчита занижаване на резултатите от предишни парламентарни избори и тази тенденция трябва да се обърне.

Трябва да градим основа, която да ни даде възможност общинските съветници, които ще бъдат от Община Добрич да бъдат екипа, който да работи заедно с кмета, който ние ще предложим, и който ще бъде част от това, което ще правим като политика, каза още Цветан Цветанов. Той подчерта, че за ГЕРБ важно е не само да постигне победа, а целият екип да работи като един юмрук.

На местно и областно ниво трябва да направим необходимото, за да привлечем знаещите и можещите хора от всички сфери от цялата област, каза още Цветан Цветанов. Председателят на ПГ на ГЕРБ акцентира и на политиките, които правителството на Бойко Борисов и мнозинството в парламента реализира на национално ниво.

510 милиона лева повече ще отделя държавата всяка година за увеличението на заплатите в образованието и за ръста на пенсиите, но без да увеличава дефицита. В момента имаме излишък, който ще отиде за съфинансиране на европейските проекти. Това, което се стараем да правим ще бъде възможно, благодарение на постигнатия икономически растеж от 3,6%, а към края на годината се очаква да стане 3,9-4%, каза още зам.-председателят на ПП ГЕРБ, цитиран от пресцентъра на партията.