"Недопустимо е един президент да говори по този начин. Оставих го с пренебрежение, защото един президент да обижда персонално политик, значи няма достатъчно аргументи относно начина за избор на превъоръжаване на българската армия. Това заяви в ефира на Нова телевизия Цветан Цветанов по повод скандала с президента Румен Радев.
"Това е несъстоятелна теза, защото аз съм един от малкото политици, минал през труден период на ревизии и проверки. Един президент трябва да бъде обединител на нацията.

Силата на демокрацията е да можеш да чуваш различните мнения. Не искаме да защитаваме една, две или три фирми, искаме да създадем по-голяма конкурентност", заяви още председателят на ПГ на ГЕРБ.

"Вие лошото ченге ли сте?", попита провокативно водещият Виктор Николаев. Това са несъстоятелни тези, отвърна му политикът.

"Аз се обадих на Румен Радев, за да го информира за решения, взети в парламента. Ние в парламента трябва да имаме диалогичност по национални теми!

Казах му: "Г-н президент, обаждам се да се информирам, че на Комисията по дискриминация мандадът й изтича и трябва да се изберат новите членове. "Достатъчно работа имам, за да се занимавам с личните оценки на президента", отсече Цветанов.

"Виждам, че г-н Радев се справя добре с рафтинга, както може би е бил и добър пилот", допълни още бившият вътрешен министър.