Нови горещи дебати се оформиха днес в политическите срещи. Коментар за случилото се напраи председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Радио К2.
 
Радио К2: Г-н Цветанов, ще съдите ли Йончева от БСП, че каза цитирам: „имате опит в разпространяването на лъжи и клевети”? И за какъв скрит доклад на ДАНС за превишени цени за строеж на оградата говори тя?
 
Цветан Цветанов: Попитайте нея, аз не мога да Ви отговоря на това! Вижте, в момента най-важното е да се фокусираме върху парламентарното измерение на българското председателство. Тук искам да благодаря на всички медии за това, че имаше обективно отразяване на българското председателство, което е свързано с парламента – първо събитията, които бяха свързани с посещенията на еврокомисари, на ЕК, днешното посещение, което е на Цвета Караянчева, председателя на българския парламент, отразяването, което беше на парламентарното измерение на външната комисия и комисията по отбрана, също така комисията на г-н Вигенин. Аз искам да Ви благодаря за това, че действително тези събития бяха отразени по един обективен начин. Имаме много сериозно парламентарно измерение, което ще имаме 18-ти и 19-ти март, тогава ще се приемат процедурните правила за парламентарен контрол от националните и европейския парламенти за Европол. Ще говорим за киберсигурност и ще имаме възможност с колегите от националните парламенти, от ЕК и директора на Европол и неговото ръководство да могат да бъдат в България и да приемем тези процедурни правила. 

   Що се отнася до този заядлив тон от страна на БСП не очаквайте от мен да отговарям по този начин. Аз мога да кажа, че който се чувства засегнат е в правото си да потърси своите права в съда. Тя е заявила днес, г-жа Елена Йончева, че ще потърси правата си в съда. Аз не смятам да се занимавам и да хабя енергията си за подобни дела. Аз съм натоварен с много отговорности, искам да си свърша моята работа, като председател на парламентарната група заедно с колегите да обсъждаме решаването на проблемите на българските граждани, да бъде ефективен българският парламент и се надявам и в диалог с медиите и обективното отразяване българските избиратели ще са тези, които ще дадат оценка за състоянието и дейността на българския парламент и всяка една от парламентарните групи. 

Защото всеки един скандал, който се стремят да провокират БСП, и тук мога да сложа и президента Радев, защото БСП и Радев за мен са едно цяло и ние знаем, че това е много ясен проект, който е реализиран от началото на 2016 г., за да може действително да имаме президент, който да се стреми всячески, заедно с посланията, които дадоха и БСП, да вървим към нещо друго, но не и да бъдем част от силна и обединена Европа и да имаме стратегическото партньорство със САЩ. 

От тази гледна точка не искам да участвам в такъв махленски дебат и обидни квалификации, които някои искат да формират към парламентарната група на ГЕРБ или да казва високопоставен държавен служител или някой да обижда и министър-председателя, и парламентарните групи, защото аз смятам, че е недопустимо президентът на страната, който трябва да бъде обединител на нацията да казва, че при една среща на премиера Борисов с президента на Турция Ердоган, с лидерите на ЕС и срещата ще се проведе във Варна, да каже, че домакинът ще сервира само шербет. Мисля, че това е несериозно и не очаквайте от ГЕРБ да падне на това ниво. 

Ние гледаме напред, концентрирали сме се върху ясни приоритети и искаме да реализираме четири годишен управленски мандат с „Обединените патриоти” и с тези народни представители, които подкрепят национални каузи и национални теми, които са свързани с развитието на региона, на Западните Балкани и на ЕС.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!