Всеки един политически лидер има правото да алармира за проблеми, ако има такива. За предстоящите избори трябва да сме много нащрек и да се подготвим много добре. Никога не е стояла на дневен ред загуба от БСП. Но ние в никакъв случай не сме самоуверени. Пред нас не стои дилемата дали ще сме първи, а дали държавата ще върви по правилния път след Европредседателството. Това каза зам.-председателят на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването "Панорама" по БНТ.

"Понякога ни възприемат с премиера Борисов като "доброто и лошото ченге". С премиера имаме една цел и отговорност - да имаме успешен управленски мандат. И Борисов, и аз сме различни хора. Всеки има своя темперамент, своята способност да мотивира хората на публични мероприятия. Премиерът беше много ясен в посланието си към всички нас в препълнената зала на НДК. Той каза, че трябва да имаме по-голяма публичност в местните мандати. Някои го възприеха като критика. Действително, има някои слабости - някои от политическите фигури в ГЕРБ не са достатъчно активни", заяви Цветанов.

Той отбеляза, че ГЕРБ, за разлика от БСП, се разграничават от кадрите и политиците си, които злепоставят партията със своето поведение. Цветанов даде пример със "Суджукгейт" и отбеляза, че подобни теми при партията-столетница дори се смятат за "заслуга". По отношение на обвинението срещу журналистката Елена Йончева, Цветанов каза: „Тя е невинна до доказване на обратното. Ако погледнем реално, Йончева беше човекът, който направи най-острите атаки, прикривайки се зад политическия си инструмент“.

Цветанов напомни, че президентът Радев пръв се е усъмнил в качествата и и я е изпратил в БСП. „БСП употребиха Елена Йончева“, каза зам.-председателят на ГЕРБ.