"Всичко, което е заложено в управленската програма, ще се случи в управленския мандат". Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването Панорама по БНТ.

"Административната реформа е един от основните акценти в програмата, подчерта той. И допълни, че друг приоритет е антикорупционното законодателство. Винаги сме казвали, че волята на хората е определяща за нас. Отидохме на предсрочни избори точно заради това", каза още Цветанов.

По думите му в парламента не се работи на конвейер. "По-добре да се забавим с три месеца, но да имаме работещ закон", подчерта Цветан Цветанов. Той категорично заяви, че не блокират предложенията на опозицията. "Едно законодателство не се измерва в количество", посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.

"Няма нищо лошо, когато се обсъжда един законопроект, да има смислен дебат.  И ние имаме един отхвърлен законопроект - този  за мажоритарната система, каза той.  Старали сме се винаги да бъдем прозрачни", заяви Цветанов след въпрос за избора на членове ВСС, която предстои на есен и квотата на ГЕРБ. 

По думите му политиците трябва да допринасят за това да бъдат гарант, че съдебната система ще бъде променена. Той припомни и приетата стратегия през 2014 година.

Цветан Цветанов коментира и болтовете на колата на Лозан Панов: "Няма да е коректно да коментирам детайли, които нямат общо с дейсноста ми като политик. Беше преекспонирано, това което остана като усещане сред хората", посочи той.

По думите му трябва да отделяме повече внимание на предстоящото председателство. "Западните Балкани трябва да усещат европейската перспектива, трябва да усещат, че могат да бъдат част от НАТО", каза бившият вътрешен министър."Убеден съм, че ще бъдем с пълноценен еврокомисар", каза той след въпрос за Мария Габриел, чието изслушване мина успешно в ЕК.

"Тя покри всички критерии и изпълни със съдържание бъдещата й позиция като еврокомисар. Тя има невероятен опит. За 40 дни тя се подготви по този начин и си заслужава да бъде подкрепяна. Благодаря на вицепрезидента Илияна Йотова, която е дала висока оценка за нейното представяне. Мария Габриел ще защитава националните интереси", каза Цветанов.

По въпроса за Македония Цветанов поздрави премиера Борисов и македонския му колега Заев за това, което правят за политиката на добросъседство.