Борбата с конвенционалната престъпност и телефонните измами са приоритетни за Парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност. Това заяви пред журналисти във Велико Търново председателят на Комисията и депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов.
В близките дни ще се проведе среща с всички отговорни страни: министри, председатели и членове на парламентарни комисии и главния прокурор, за да се направят възможно най-бързи законодателни промени, които да бъдат незабавно приети. 

„За мен е изключително важно и изпълнението на ангажиментите по окомплектоване на полицейските районни управление както със съответните автомобили, така и с нужните служители. През настоящата година трябва да се назначат 1 000 служители. В момента има обявени конкурси за 470 служители и се надявам в оставащите 7 месеца да приключат и процедурите по другите конкурси“, коментира още Цветан Цветанов. 

В рамките на 10 дни ще бъдат направени всички назначения на заместник-областни управители в страната. Работи се за всички дадени обещания в рамките на предизборната кампания за Великотърновска област. Като приоритетни той маркира изграждането на скоростния път Русе – Велико Търново, чието проектиране вече тече. По думите на Цветанов, отсечката ще е готова в рамките на 4-годишния мандат. Гордост прави за региона е и извоюваното АМ „Хемус“ да преминава само на 14 км от областния център. „В рамките на предстоящите 2-3 седмици ще се направи среща с всички кметове от областта, за да се види какви са реалните проблеми и да се очертае това, което може да се планира в краткосрочен план. По време на кампанията е поет ангажимент за моста на Шемшево, проектът е входиран в Комисията по бедствия и аварии. При първото заседание, в рамките на 10 дни, ще можем да затворим темата и да стартираме процедури“, подчерта Цветанов. 

Той поздрави и новия заместник-министър по труда и социалната политика – Росица Димитрова, която до скоро беше директор Дирекция „Социални дейности“ в Община Велико Търново и изрази надежда, че с всички качества и опит, които притежава, ще е много полезна на цялото общество.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!