Шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов окачестви днешното изказване на Жаблянов като заявка за председателския пост на БСП. Той може да говори така на пленум на БСП, а не като зам.-председател на парламента, обясни Цветанов. Днес той се държа много назидателно, а той и БСП трябваше да се много по-смирени, подчерта той.

Защото единственото, което те правят през последните месеци, е да създават проблеми и да отклоняват вниманието от важните проблеми, да провокират проблеми. Те искат да се върнат на власт, чрез създаването на едно служебно правителство, защото не могат да спечелят избори. 

БСП иска да ни върне към болшевизма, да ни отклони от европейския път, но няма да успее, увери Цветанов и благодари на патриотите за подкрепата.  За голямо съжаление и президентът на страната се изявява като един говорител на БСП, каза още Цветанов и призова да не се поддаваме на провокациите.

„Относно съпоставката с колегата Димитър Главчев, изразявам пълната си подкрепа към него. Това, което той направи, беше достойното. Сложи България пред личната обида, която му нанесоха от БСП“, посочи той.

Според него направеното от Димитър Главчев е много по-ценно за демокрацията, отколкото поведението на Валери Жаблянов днес. „БСП са в правото си да предложат друг зам.-председател на парламента.

Призовавам ги да го направят, но да не предлагат депутата Иво Христов, който няма как да бъде приет заради обидите, които нанесе“, каза още Цветан Цветанов. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ