Цветан Цветанов разкри истината пред БЛИЦ около скандала, който се разрази в Свищов. В общината на града край Дунав президентската институция не допусна да влязат областният управител на Велико Търново д-­р Любомира Попова, кметът на Велико Търново и председател на Националното сдружение на общините ­ Даниел Панов, както и народни представители, сред които и самият Цветанов.
"Днес съм в Свищов заедно с колеги, за да отбележим с жителите на града 140 години от освобождението на първия български град от турско робство, заяви пред БЛИЦ председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

"Затова изобщо не бих искал да коментирам действията на президентската институция. За мен е важно че съм тук, заедно с колегите и гражданите на Свищов, и заедно ще отбележим освобождението на града. В такива дни трябва да се гордеем с делата на предците ни, а не да обръщаме внимание на подобни действия на президентската институция", заяви още Цветанов пред медията ни.

Скандалът в Свищов избухна при кмета на Свищов Генчо Генчев (БСП), който трябваше да приеме политици и общественици по случай 140 години от освобождението на града от турско робство.