Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов призна, че интеграцията на циганите не е на добро ниво. В този процес трябва да се включат и религиозните общности и ромските лидери. Има невероятно образовани роми и трябва да се дават добрите примери, заяви Цветанов по БНТ.

Мисли се за промени в религиозното законодателство, така че да се спре с външното финансиране на религиите и издръжката им да е в ръцете на държавата. Недопустимо е да се заиграваме с етническата толерантност, убеден е Цветан Цветанов.

По повод протестите на полицаите и исканията им за повишение на заплатите, Цветанов заяви, че такъв ръст може да бъде заложен едва догодина. Това е и позицията на вътрешния министър Валентин Радев, зад когото Цветанов застана.

Оставката на Радев пък бе поискана от БСП миналата седмица. Валентин Радев се справя добре и ще се справи с предизвикателствата пред МВР, защити го Цветанов.

Според него трябва да се спре да се говори за реформи в МВР, а вместо това да се говори за оптимизация. Изцяло сме солидарни с исканията на полицаите, заяви бившият вътрешен министър. Той изказа удовлетвореност, че са осигурили пари за полицаите, които през последните няколко години не са получили униформи. В конкретни срокове ще бъдат разписани управленските приоритети на кабинета "Борисов-3", съобщи още той.

Цветанов каза още, че ГЕРБ работят добре в коалицията с Патриотите и ги похвали, че не проявявали "непрестанни кадрови претенции" като бившия партньор от каббинета "Борисов-2" - Реформаторския блок. Стабилността е факт и тя ще продължи, коментира Цветанов. Сега кабинетът е по-работоспособен, отново направи сравнението с Реформаторите Цветанов.