ГЕРБ даде знак, че няма да си губи времето с нови номинации за ЦИК и ще подкрепи досегашните членове, от които е доволна. Това подсказа шефът на депутатите от управляващата партия Цветан Цветанов след заседанието на коалицията в МС с аргумента, че времето до изборите е недостатъчно за такъв риск.

Той посочи, че в момента се стига до смяната на комисията най-вече заради желанието на БСП да подмени своите членове, тъй като са били номинирани от предишното партийно ръководство. Соцлидерката Корнелия Нинова искала да замени кадрите на Михаил Миков в ЦИК със свои хора.

"Хубаво е, че ГЕРБ нямат такъв авторитарен лидер, какъвто е Корнелия Нинова", радва се Цветанов.

"Авторитарният подход на лидерката Корнелия Нинова не може да бъде начин за поведение на ГЕРБ. Ние сме демократична партия", отсече Цветанов и обобщи: "Хубаво е, че ГЕРБ нямат такъв авторитарен лидерът, какъвто е Корнелия Нинова", обобщи Цветанов.

"Всички решения, които взимаме, ги взимаме в съгласие и консенсус, който постигаме, така че в тази посока бих им препоръчал да имат същия микроклимат и партиен живот, какъвто имат ГЕРБ, за да си гарантират поне задължително спечелването второ място", посъветва БСП лидерът на ПГ на ГЕРБ. Цветанов дори изрази опасения, че социалистите може да паднат и по-надолу от второто място на предстоящите избори за Европейски парламент.

"Защото си мисля, че Корнелия Нинова може да заведе своята партия и до по-долни позиции", усъмни се той. А излизането на социалистите от парламента пък реално ги лишавало въобще от предизборна изява. Цветанов обаче натърти, че ГЕРБ не се водят от ултиматумите на БСП, а от обществения интерес и реакция по повод промените в Изборния кодекс. Затова и се коригирали.