Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов участва в Националния форум на Предприемачи ГЕРБ "За стабилна политика и развита икономика", който се провежда в хотел "Рила" в курортния комплекс "Боровец".

Важно в момента е да говорим за политическата агресивност на нашите опоненти. Те бяха много превъзбудени след президентските избори, които ние загубихме. Президентските избори нямат нищо общо с парламентарните. Много бяха тежки срещите, които провеждахме в страната преди парламентарните избори. Днес, връщайки се от дистанцията на времето, мога да кажа, че взехме правилното решение, каза зам. шефът на ГЕРБ. Надеждата на БСП, че могат да имат управленски мандат на чело с Корнелия Нинова няма да ги напусне.

Това е психическото разстройство на една политическа партия,  което няма да могат да преодолеят през целия наш 4 годишен мандат, защото ГЕРБ ще изкара мандата си до докрай, подчерта Цветанов. БСП не предлагат реални решения, каза той. По думите му решението за оставката на Димитър Главчев преди два дни е било трудно. Според него решението е било правилно. Трябва да направим много сериозна разлика между други политически ситуация и тази конкретно, каза зам.-председателят на ГЕРБ. С избора на Цвета Караянчева ще можем да нормализираме ситуацията в парламента, за да може да се води дебат с другите политически партии. Агресивността на БСП минава всякакви граници, смята още той. Социалистите, по думите му, имат способността да вредят на страната ни и да ни отклоняват от европейския път.

Не правим отстъпления чрез подаването на оставки, каза той. В предстоящата година и половина трябва да се подготвим за европейските избори. ГЕРБ трябва да покаже истинското си лидерство в център дясно, заяви Цветан Цветанов. По думите му само ГЕРБ може да представлява българските граждани независимо от техния етнически произход. Всичко, което правим, е да можем да защитим интереса на държавата и да се представим добре в настоящото председателство. По думите му опозицията нито веднъж не са изкоментирали темата за западните Балкани и това, което е направил премиерът Бойко Борисов. ГЕРБ е номер 1, и ГЕРБ ще остане номер 1. Ние показваме видимите резултати от свършеното, каза той.