Абсолютно несериозно е президентът да се изказва, че ще наложи вето на Антикорупционния закон, който още не е приет. Това коментира в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от „Фокус“.

Антикорупционният закон не е публикуван в Държавен вестник. Все още не е приет. Моля ви, нека да бъдем сериозни. Уважение към президента и президентската институция, но да се изказваш, че ще наложиш вето по нещо, което още не е прието, смятам, че е абсолютно несериозно. Ние сме парламентарна република, народни представители, които след като приемем даден законопроект, той става реалност, когато бъде обнародван в Държавен вестник. Тогава вече президентът е в конституционните си правомощия да наложи вето с определени мотиви. Когато ми задавате този въпрос, сподели ли той за мотивите за налагането на ветото? Има ли представени мотиви?“, запита Цветанов.

Според него само обявено намерение не е сериозно да се коментира. „Ние сме политици, които трябва да бъдем със съответната отговорност и да уважаваме институциите в България. Уважаваме президента и президентската институция. След като бъде обнародван законът, ще чуем неговите мотиви и ще имаме дебат в пленарна зала. Нека институциите да не минаваме с подобни оценки за това кой какво ще направи и да става през медиите. Смятам, че това е малко несериозно“, каза още Цветан Цветанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!