Няма никаква договорка за апартамента ми. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти. Цветанов заяви, че вчера се е обяснявал за апартаментите си и днес няма да го повтаря.

„Двата апартамента, които съм прехвърлил и съм направил замяна за този, който съм купил, са в същия район. От гледна точка на местоположение предишните два са на много по-хубаво място“, посочи Цветанов. По думите му има замяна и разликата е от около 39 или 40 кв. метра и той е доплатил за жилището си 100 хил. лв.

Прокуратурата ще провери имотните сделки на Цветан Цветанов 

„Направил съм го по банков път съгласно българското законодателство. Попълнил съм съответните декларации“, уточни Цветанов. На въпрос дали негов бивш служител е купувач на двата заменени апартамента, Цветанов обясни, че този човек не е служител в ГЕРБ.

Той посочи, че не може да коментира действия на други лица, които са правили сделка „Аз мога да говоря за моята сделка, която е правена по българското законодателство“, поясни Цветанов. „Няма нищо, което да е незаконно. Няма никаква договорка с когото и да било“, каза още Цветанов.

Сигнал за апартамента на Цветан Цветанов е внесен в прокуратурата от гражданското сдружение "Боец". Негов председател е Георги Георгиев, който е известен с контактите си с избягалия банкер Цветан Василев, уточнява Канал 3. Той защитава публично предимно тезите на подсъдимия за източването на КТБ, а преди време се срещна с него в Белград и дори разпространи снимки. 
 
За сигнала днес съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова  От "Боец" са сезирали и комисията "Антикорупция", така че двете институции паралелно ще работят по този случай.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!