В ГЕРБ няма битка на лобита и никога няма да има. Доказателства за това е докладът, който министър Лиляна Павлова е изпратила на прокуратурата. Има първоначален одитен доклад. Той все още не е завършил. След като опозицията иска анкетна комисия, ние сме съгласни и нямаме никакви притеснения. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, коментирайки разразилия се скандал около НДК.  
„Смятам, че разговорът, който бе проведен при премиера Бойко Борисов, даде ясен знак къде отива културната дейност и къде отива другото, което е свързано с председателството”, добави той пред bTV.

„Създадоха се погрешни внушения, че има някакъв скандал. В кабинета на Борисов имаме само подем, повече събираемост, намаляване на контрабандата. В момента правителството прави изключително сериозна европейска легитимация за политиките и доверието, което градим. Премиерът направи изключително знакови посещения. Някой иска да отмести тези добри политики, които се случват в момента, с тези неща”, каза още той.  

Той бе категоричен, че връщането на Мирослав Боршош начело на НДК не означава, че министър Лиляна Павлова е наказана и унижена.

„Няма никакви задкулисни борби. Всичко върви по възможно най-добрия начин, за да се подготвим за председателството. Съвсем нормална е тази ретроградна риторика, която върви в момента. Не може с тази омраза и разделение”, подчерта той.

По повод създадената парламентарна комисия, която трябва да нищи как е взето решението на служебното правителство за изтребителите,  Цветанов заяви, че българският парламент иска да разбере кога е взето решението за отстраняването на един от участниците, дали то е свързано с предсрочните избори.

„F-16 са на въоръжение в 28 държави, 11 от които са членки на НАТО. Грипените са на въоръжение в 6 държави, като само 2 страни са членки на НАТО. Там има съмнения за корупционни схеми”, обясни зам.-председателят на ГЕРБ. 

"Не зная защо БСП реагираха толкова притеснено, че искаме да създадем анкетна комисия за харченето на 1.5 млн. за армията", коментира още той.