През изминалата парламентарна сесия работихме за успеха на Българското председателство на Съвета на ЕС. Проведохме над 1000 срещи в София и Брюксел. Получихме само похвали от нашите партньори. Това каза от трибуната на парламента председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който прочете декларация от името на група.

"Най-големият успех на европредседателството ни беше срещата между лидерите на ЕС и Турция. Тонът беше смекчен и преговорите ще продължат. На фона на всичко това Бойко Борисов бе номиниран за "Европейска личност на годината", което е огромна чест. Също така не трябва да пропуснем и приетите правила, тук в София, за Европол", разкри Цветанов.

"Продължаваме да работим за подобряване качеството на живот на всички българи. Продължаваме да изпълняваме поетите ангажименти. Увеличихме заплатите на учителите, децата се връщат в училищата, продължаваме санирането на жилища и сгради, инвестираме в здравеопазването, поддържаме тенденция за сериозен икономически растеж, минималната работна заплата ще се увеличава и занапред, успяхме да увеличим минималната пенсия, което пряко рефлектира върху над 1 млн. български пенсионери, приехме редица ключови закони", похвали се той.

"В същото това време колегите отляво се опитаха да насаждат страхове и да дискредитират европредседателството ни. В момента сме под прожекторите на всички европейски страни, а президентът Румен Радев и БСП по всякакъв начин се опитват да злепоставят евроатлантическия път на България. Примери за това много. Прожекторите са включени г-н президент, светло е и е видимо, че България  върви напред. Пожелаваме си вашите амбиции, заедно с БСП, да не минират бъдещото европейско развитие на България. В момента България има нужда от ясно и категорична визия за управлението. Нещо, което с нашите партньори от ОП, можем да гарантираме. Благодаря и на тях. Пожелавам си през тази парламентарна сесия да се водят смислени дебати", завърши Цветанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!