Трябва да се подготвим за предстоящите предсрочни избори. Трябва да има различен подход към предизборната кампания. Ще заложим на повече експертиза и обясняване на секторната политика. Това каза Цветан Цветанов по време на Националната среща на ГЕРБ. 
За президентските избори проведохме една толерантна кампания и понесохме много удари от нашите опоненти. Късното обявяване на Цецка Цачева и адмирал Манушев не даде нужния импулс. Основният акцент на цялата кандидат-президентска кампания беше да мотивираме нашите избиратели. Винаги сме залагали на честен и позитивна кампания. Това е нашият стил. За съжаление това не е работещо, защото във всяка една кампания има популизъм. Не успяхме да обясним нашите секторни политики. Не успяхме да отговорим на фалшивите новини, които заливаха медийното пространство. Не дадохме достатъчно силни политически аргументи на структурите в страната. Трябваше да противодействаме на популизма по-силно, каза Цветанов. 
 

Създадоха се множество страхове сред хората, главно чрез темата за бежанците, които сега спряха. По време на цялата кампания не успяхме да обясним защо сменихме Ирина Бокова с Кристалина Георгиев. БСП започваха всяка среща с тази тема. Късно обявяване на двойката, необясняване на политиката и малко използване на онлайн медиите, както и на социалните мрежи. Това са причините за нашия неуспех. Срещу нас се проведе негативна кампания с фалшиви новини и тролове, категоричен беше Цветанов. 
 

Ще провеждаме много срещи с нашите структури по места. Това е най-силната част от кампанията ни - срещите лице в лице с хората. Направили сме многопластов анализ и трябва да направим промяна, за да използваме целия потенциал на ГЕРБ. Използването на онлайн медиите и социалните мрежи е много важно. Нашите опоненти не се срещаха с хората, но онлайн разпространяваха фалшиви новини и лъжи, които дотигаха до хората. Тези новини се налагаха успешно в обществото. Нашите опоненти никога не са имали успешен мандат за разлика от нас, заяви той.
 

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!