Убеден съм, че криминалните актове през последните дни ще бъдат разкрити и виновните ще понесат съответната отговорност. Това коментира в предаването "Темите" на тв Европа председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. 
Той съобщи, че разговарял с министър Валентин Радев по време на заседание на вътрешната комисия в парламента за тези нападения.

"Изтъкнах пред вътрешния министър усилията, които полагат изпълнителната и законодателната власт да отговорят на исканията на правоохранителните органи. Но същевременно го призовах съответните професионалисти да положат максимални усилия да се намали тази агресия и да се разкрият тези престъпления, които станаха за един кратък период от време", каза Цветанов.

Всяка парламентарна група трябва да си даде много ясна сметка какво да направи при такъв много неприятен случай, какъвто е този с депутата Живко Мартинов. Той сам подаде оставка като депутат и вече не е член на ПГ на ГЕРБ. Докато БСП не предприе нищо след изнесените скандални факти от прокуратурата за техния народен представител Манол Генов, отбеляза Цветан Цветанов.

Винаги сме казвали, че по-силният трябва да е с протегната ръка за диалог. Това направихме и за предстоящото гласуване на декларация от парламента за подписването на предстоящия договор с Република Македония, съобщи Цветанов.

През следващия парламентарен сезон основен акцент в работата на Народното събрание ще бъде приемането на антикорупционния закон. Надявам се да намерим разбирателство с всички политически сили, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.