Кристалина Георгиева не е съдействала на дъщерята на Цветан Цветанов да работи в Световната банка. Това заяви самият той в кулоарите на Народното събрание в отговор на въпрос на Сашо Диков. Попитан от журналиста как е станало така, че най-голямата му дъщеря Гергана е отишла да работи там след завършването си, Цветанов светкавично контраатакува: "Предполагам, че по същите критерии и по начин, по който вашата дъщеря се занимава с журналистика!".

Дъщерята на Диков Петя Дикова - Пипи, е репортерка в bTV.

"Кандидатствала е както всички деца, когато завършат своето образование. Кандидатстват, където преценят, че могат да се реализирт. И вашата дъщеря е направила същото, когато е кандидатствала и е влязла в телевизия, която е водеща в България. И може ли някой да ви упрекне за това, че вие сте съдействали или сте упражнили някакъв натиск върху нейните работодатели?!", попита риторично Цветанов.

Той подчерта, че не се притеснява от въпроса, а напротив, предпочита да изясни нещата, за да не се тиражират спекулации, които да въвличат семейството му. Обясни, че дъщеря му кандидатствала на 4 места, получила две покани и едната, която била приела, била от Световната банка, където освен директорката и бивша еврокомисарка Кристалина Георгиева работели общо близо 100 българи.

Цветанов научил от медиите за обещаната проверка от главния прокурор Сотир Цацаров за жилището в затворен комплекс, в което живее финансовият министър Владислав Горанов и което е собственост на едър предприемач. По думите на Цветанов и той самият е бил проверяван неколкократно за апартаментите, така че не вижда нещо нередно в проверката на Горанов.

"Няма човек, който да бъде защитен при сигнал и казаното от главния прокурор е съвсем нормално, аз сега разбрах", допълни лидерът на ПГ на ГЕРБ. И призна, че не знае къде живее Горанов, макар да е шеф на групата и заместник-председател на ГЕРБ, защото не разпитва колегите си кой къде живее. "Не съм в това си право. Аз разговарям с колегите, но не ги питам какво правят, с кого си лягат и къде живеят", отсече Цветанов, цитиран от Канал 3.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!