Позициите на БСП и президента са като скачени съдове, които обслужват интересите на Русия. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти по време на брифинг.

По думите му от левицата не могат да направят нищо друго освен скандали. А в момента една- единствена е дългосрочната цел – отклоняване на страната ни от евроатлантическите ценности. „БСП се заиграват със страховете на хората“, смята Цветанов.

„Самият факт, че през последните 2 години говорим за увеличаването на бюджета за правене на политики за хората с увреждания, означава, че има чуваемост, има диалог“, допълни той.

Според него трябва да се търси и легитимният източник, за да правиш политики. Той посочи, че 162 млн. лв повече пари има за хората с увреждания, а до близо 27 000 хора с увреждания тази политика е достигнала. Цветанов се извини, че трябва всеки пък да се оборват неаргументираните и популистки изказвания на БСП. „БСП доказват, че могат само и единствено да заблуждават“, заяви Цветанов, като допълни, че опозицията не може да управлява. Той коментира и въпроса за депутатските заплати.

„Формирането на тези заплати е в съотношение към формирането на другите заплати в държавата“, посочи Цветанов. Той припомни, че е имало и стъпки, в които са намалявани възнагражденията, а не само обратното. „Когато икономиката върви, когато държавата се развива, аз не виждам нищо лошо в това тази практика да бъде запазена“, смята политикът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!