"Шеста седмица българският парламент не работи. Поставихме рекорд от 23 минути заседание, защото ГЕРБ не внасят управленските програми. Разпространяваме писмо в което искаме до първи юни това да е готово. Толкова много време не са внесли закон, недопустимо е", обясни лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Цветанка Ризова в студиото на "Лице в лице".
"Искаме да работим, а председателят не осигурява това на парламента. Докато парламентът не работи ГЕРБ излизат с едни декларации, с които насаждат омраза, разделение и заклеймяване. Били сме соц-партия, клали българите, както никой не ги е клал, кръвопийци, българоубийци. Това са думи, които провокират агресия, а той не може да позволява езика на омразата. Председателят мълчи и не ни осигурява работа. Това връщане назад в години, което той позволи, е падане на авторитета на българския парламент. Хората очакват да решаваме проблеми, а виждат скандали и декларации. Главната роля на председателят е тази", обясни още Нинова. 

Цветанка Ризова тогава контрира лидера на БСП със сензационното предложение: Ами тогава защо Вие не станете шеф на парламента. И без това преди време ГЕРБ Ви предложиха този пост. Сега като не сте доволни имаше шанса да поемете това председателство и да инициирате повече работа.

Нинова се усмихна леко и отвърна: "Председателство БСП на парламента означава съпричастност към политиката на мнозинството. Един председател без мнозинство в зала е нищо. БСП няма мнозинство, това е работа на ГЕРБ. Как си представяте да подпиша законопроект за още 6 млрд. заем? Не бих го направила, а това е работа на председателя".