"Искаме да има комуникация при взимането на важните решения. Трябва да намерим формата с която по-голямата периферия на членовете на партията да участват в управлението. Разбира се, че трябва да се съобразим с нашите членове и с вота на избирателите. Както се съобразихме с Радев, така се съобразихме и с референдума. Оставката е морален акт. Правителството трябва да има твърда и искрена парламентарна подкрепа. Резултата, който постигнахме на изборите е тяснопартиен вот".
Това каза Цветан Цветанов в студиото на "Тази сутрин" по bTV.

"В президентските избори имаше една емоция. Сложиха етикета на президента и го определиха като ляв", допълни той.
 
"Ние сме с протегната ръка към всички парламентарни групи. Не бихме се ограничили и от подкрепата на БСП. Знаете, че  за да се постигнат успехи трябва да има квалифицирана подкрепа. Ще имаме възможност да изложим своите тези. Фактът е, че направихме законодателни промени, които реформираха полицият", обясни Цветанов.

"След и по време системата на Йовчев МВР беше много по-различна. Има липса на полицейско присъствие, кой закри СОТ?! Имаме нужда от повече полицейски кадри. В управлението на БСП винаги има личен икономически интерес. Имаше 20 милиона, които трябваше да отидат в МВР, а те отидоха в частния сектор. Ние направихме промени в кодекса – увеличихме възможността полицаите да увеличат действията си. Положили сме максимални усилия да напрвим нужните законодателни промени", допълни той.

Не виждам нищо лошо в това институциите да работят заедно, каза той по повод нападките, че Цацаров и Бойко Борисов работят заедно. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ПО ГОРЕЩАТА ТЕМА