Визитата на премиера Бойко Борисов в Турция е важна, защото наистина трябва да бъдат на ниво добросъседските ни отношения“, коментира в студиото на сутрешния блок на БНТ телевизия Цвета Караянчева, зам.-председател на Народното събрание.

Според нея страната ни е готова да посредничи между Турция и ЕС. Тя е на мнение, че България максимално трябва да се възползва от това и да извлече позитивите. Караянчева напомни, че Борисов е направил първите си две посещения в чужбина именно в две от най – силните държави в Европа – Франция и Германия и добави, че те са доказателство за възможностите ни.

По думите й, както ЕС, така и Турция трябва да направят компромиси, но те не трябва да са на всяка цена. Относно отношенията на България с Турция, Цвета Караянчева заяви, че на страната ни не е нужна някоя партия, която да бъде посредник.

Тя определи вчерашната визита на премиера ни в съседката като възможност да се затвърдят добросъседските отношения, защото по време на изборите у нас и на референдума в Турция се е появило напрежение, което е оставило неприятен вкус.