Кумгейт се прехвърли в Каварна, и то още преди две години. Това заяви  бившият кмет на Каварна Цонко Цонев пред Нова телевизия, коментирайки има ли роднински връзки и схеми за обществени поръчки в община Каварна.
При нас са брат, суджуци, всякакви такива творения и това е от две години. Родина - активист на БСП - суджук, заяви Цонко Цонев.

За мен в Хасково е една детска градина, в сравнение с това в Каварна, заяви Цонев. Коментарът му идва след публикацията му във фейсбук:
 



 

Според Цонко Цонев Виктория Керчева, която е председател на БСП-Каварна и на бюджетната комисия в общинския съвет, е втора братовчедка на кмета Нина Ставрева. Братът на Керчева е станал технически ръководител във фирмата, която почиства Каварна.

„За заместник-кмет беше назначена преди година и половина Ивелина Илиева, шеф на младежкия ГЕРБ от Добричка област, изключително близка до Живко Мартинов – Суджука”, обясни Цонев. Илиева след това станала заместник областен управител, след което е уволнена.

Цонев обясни, че друга роднина на Ставрева, която по негово време е била хигиенистка в общината, сега е преквалифицирана в експерт общинска собственост.

Според Цонев има и много назначения без конкурс.

„Черешката на тортата е братът на Ставрева, който това лято извърши озеленяване на два обекта с общински пари”, заяви Цонко Цонев.

Според бившия кмет има още много съмнителни назначения в общината.