Цецка Цачева разкри дали ѝ липсва парламента. В ефира на bTV тя заяви, че Народното събрание е една голяма школовка. Тя коментира и наследника си.

„Главчев за председател си спазва функциите, отговорностите, той е мой приятел и се справя добре. Какво като БСП са поискали оставката му?“, запита тя.

По думите ѝ нещата са започнали да се случват в темповете, в които сме свикнали.

Нещо ново – не. Тъй като това са теми, които бяха разисквани още тогава. По-скоро беше изнесена информацията с позициите, такава каквато е поднесена пред президента Плевнелиев, коментира тя разсекретената стенограма за КТБ.

Недопустимо е всеки, който е нарушил закона по такъв груб начин да не получи наказание, аз съм за равенство пред закона.

Правосъдният министър заяви още, че до часове ще се случи въвеждането на електронни гривни за престъпниците.

Тя коментира и войната между Лозан Панов и Сотир Цацаров.

„Неприятно е като цяло за обществото. Всяка една битка в една система не е добре за нея. Не мисля, че точната дума е война. Във войната има жертви, аз се надявам да няма жертви в този сблъсък между двамата от тримата големи в съдебната власт. Аз като правосъден министър се опитвам да омекотявам тона“, посочи Цачева.

„Ако някой иска тези промени в съдебната система, нека се кандидатира и да даде предложения, посочи тя. Нека всеки да си гледа във неговата сфера. Добре е, да има поглед и в друга страна, но преди всичко, трябва да сме самокритични. Ако г-н Панов смята, че в съда всичко е наред, нека тогава да дава съвети“, заяви още Цачева.

За мен да се предлага на държавния глава свикване на Велико народно събрание, което е нова Конституция. Нали ви е ясно, че няма да се занимава само със съдебната система, а управлението на държавата. Моментът, в който се прави това предложение, когато се избират нови членове, когато идват да оценяват работата ни, защото ни предстои влизане в Шенген“, каза още тя.

„Не съм аз човекът, който дава оценка, коментира още Цачева политическите изяви на Лозан Панов. Аз съм част от изпълнителната власт, няма да се намесвам в съдебната власт, винаги съм апелирала всеки да си върши работата.

За мен реформата в съдебната система не са само структурни правила. От неговата страна са политическите фрази, но липсва конкретика“, каза още тя и допълни, че нагнетяването на обстановката, не е добре за съдебната система.