Независимата КЕВР е независима само от народа си, зависима от концесионера си. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред протестиращите пред сградата на енергийния регулатор срещу очакваното поскъпване на водата.


"Не може да се живее повече така", каза Нинова. 


Тя заяви, че в момента КЕВР решава да вдигне цената на водата от 3 до 30% и допълни, че увеличението на цената на водата не е оправдано на фона на доходите на населението. 


По думите ѝ правителството провежда политики на геноцид. 


"10 млрд. лв. се крадат годишно, но няма 2,5 млн. лв. за онкоболни", каза Нинова и допълни, че днешният протест, за който лично тя призова преди дни, е и във връзка с концесията на "Софийска вода".
 


Лидерът на БСП обясни, че управляващите не спират да крадат пари и като пример посочи тол системата, за която все още няма договор. 

"Благодаря, че имате мнение и смелост да го изразите. Предайте това на вашите съграждани, нека и те поискат промяната, която искаме ние", обърна се Нинова към протестиращите.

След нейното изказване се отправиха към сградата на Министерския съвет, където по думите ѝ се намира главният виновник за увеличението на цената на водата. Движението в района е блокирано. 


Видео: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ
Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: Фокус